Seminar
12. august 2024

Riveskam. Vi sjekker inn på rehab

Digitalt
15.00-15.45
NAL

Debatt under Arendalsuka, som også kan følges digitalt (info og påmelding kommer).

EUs nye direktiver legger til rette for en storslagen rehabiliteringsboom i byggebransjen. Godt er det, for rehabilitering kan både halvere utslipp, fremme en mer sirkulær økonomi og bidra til å bevare det økologiske mangfoldet.  

Men rehabilitering av bygg er ikke ukomplisert. Noen mener at rehabilitering går på bekostning av moderne boligbygging som er mer arealeffektiv. Andre mener at rehabilitering er for kostbart og tar for lang tid. Og så er det dem som mener det går på bekostning av estetikken.  

Hvorfor er ikke rehabilitering alltid førstevalget?  

Har byggebransjen beveget seg fra byggeskam til riveskam?  

Fra psykologiens verden vet vi at bittelitt skam kan være bra, for det kan gi oss motivasjon til å gjøre ting annerledes neste gang. Men også at skam kan føre til vegring, fordi oppgaven kan oppleves som vanskelig.

Trenger vi å komme oss på rehab for å riste av oss gamle vaner?  

Miljømerking Norge – Svanemerket, inviterer sammen med Brød&Miljø-nettverket*, til en terapeutisk rehabiliteringstime der det både stilles diagnoser og skrives ut medisin. 

*Brød&Miljø-nettverket arrangeres av Norske arkitekters landsforbund sammen med Statsbygg, Treindustrien, Tekna, Miljømerking Norge - Svanemerket, Oslobygg, Betong Norge og FutureBuilt.  

Finn din pris
Vi har ulike priskategorier. Trykk på Meld meg på for å finne din pris.