Forelesning
11. april 2024

Forelesning: Jo Taillieu (BE)

Arkitektenes hus, Josefines gate 34
19.00-21.00
Oslo arkitektforening
Gratis

Velkommen til forelesning med den belgiske arkitekten Jo Taillieu!

 

jo taillieu architecten er et prisvinnende belgisk arkitektkontor som ble etablert i Gent, 2004 av Jo Taillieu. Sammen med de tidligere samarbeidspartnerne Jan de Vylder og Inge Vinck, har han gjennom flere år utviklet en egen sans og aksept for bricolage tilnærmingen til arkitektur, og det med stor internasjonal begeistring.

Jo Taillieus nyskapende prosjekter utfordrer vårt forhold til det eksisterende og det nye, samt estetikken det medfører. Både gjennom nybygg, men kanskje mest ved sine transformasjonsprosjekter.

Jo Taillieu ble utdannet ved Faculty of Architecture Campus Sint-Lucas of the KUL (Ghent, BE) og Duncan of Jordanstone College of Art & Design (Dundee, UK). Etter endt utdannelse jobbet han for flere toneangivende arkitekter, blant annet som prosjektleder ved Stéphane Beel - Xaveer De Geyter architecten (Ghent, BE) fra 2001 til 2007. Sammen med Jan de Vylder og Inge Vinck drev han kontoret de vylder vinck taillieu fra 2009 til 2019. Siden har han igjen hatt hovedfokus på jo taillieu architecten og underviser samtidig som førsteamanuensis ved EPFL (Lausanne, CH).

 

Forelesningen kan du også strømme via vår YouTube-kanal: 

https://www.youtube.com/@oslo_arkitektforening/streams

 

Baren åpner kl. 18.30 og vil være åpen i etterkant av forelesningen!

 

Vårens forelesningsrekke tar opp temaet skjønnhet i transformasjon. Å arbeide med utgangspunkt i det eksisterende er ikke lengre nisje eller en akademisk øvelse, men i større og større grad vår nye virkelighet som arkitekter. Hvordan utvikler vi en sensibilitet for det vakre denne kompleksiteten bringer?

 

Forelesningene er åpne for alle. Gratis inngang for OAFs medlemmer og studenter. 

80 kr for ikke-medlemmer.

 

Bilde: Verzameld Werk © Jeroen Much