Forelesning
15. februar 2024

Forelesning: HARQUITECTES (ES)

Arkitektenes hus, Josefines gate 34
19.00-21.00
Oslo arkitektforening
Gratis

Velkommen til forelesning med arkitekten Roger Tudó Galí fra kontoret HARQUITECTES! 

HARQUITECTES er et prisvinnende arkitektkontor fra Barcelona etablert i 2000 av David Lorente Ibáñez, Josep Ricart Ulldemolins, Xavier Ros Majó og Roger Tudó Galí. Kontoret består i dag av 24 ansatte og jobber med et stort spenn av bygningsprogram, alt fra bolig, transformasjon, kultur-, utdanning-, museum- og kontorbygg, men en fellesnevner er et fokus på materialitet, teknikk og en interesse arkitektonisk sammensetning – å utrykke hvordan bygningene bygges opp. Denne tilnærmingen har muliggjort en lang rekke av pragmatisk og vakker arkitektur i en ellers krevende økonomisk situasjon. HARQUITECTES står blant annet bak Cristalleries Planell Civic Center, ICTA-ICP Research Center og Social Housing 1737, de vant i 2021 konkurransen om å utvide Barcelona Museum of Contemporary Art (MACBA) sammen med Christ & Gantenbein, og er for tiden aktuelle med publikasjoner i både El Croquis og A+U.  

Roger Tudó Galí (1973) ble utdannet ved Vallès School of Architecture, ETSAV, før han var med å grunnlegge HAQUITECTES. Ved siden av å bygge har han også undervist bredt, både i Barcelona, Madrid, Harvard og sist ved ETH i Zürich. 

 

Forelesningen kan strømmes her.

 

Baren åpner kl. 18.30. 

Forelesningsrekken til Oslo Arkitektforening vil våren 2024 være knyttet opp mot temaet Metamorfose – Hvordan formgir vi en poetisk bærekraft? 

Forelesningene er åpne for alle. Gratis inngang for OAFs medlemmer og studenter.  

80 kr for ikke-medlemmer.  
 

 

Foto: 1413 House - HARQUITECTES,  © Adrià Goula