Folk
Publisert 05. mars 25
Av: Annicken Vargel

Engasjerte medlemmer: Anne Engen Krokdal

Anne Engen Krokdal er styremedlem i NAL student, og har tidligere vært styremedlem i Trondhjems arkitektforening. – Innblikkene i bransjen og hva som rører seg på den lokale arkitekturscenen har til tider vært like lærerike som skolen, sier hun.

Publisert 05.03.2025
Av: Annicken Vargel
Anne Engen Krokdal, NAL student Foto: Privat
Anne Engen Krokdal, NAL student Foto: Privat

– Hvorfor har du valgt å engasjere deg i NAL?
– Jeg satt i forelesning, som litt forvirret, forvillet, og mulig litt fortvilet, førsteklassing, da vi fikk besøk av markedssjef Peter Rånås og fagsjef Kai Reaver. Jeg innså da at mye av det NAL ønsker å oppnå med både utdanningen og yrket, stemmer overens med hvordan jeg ønsket at min fremtidige karriere skulle se ut. Jeg ble som mange andre oppildnet av det faktum at vi ikke har beskyttet tittel, men jeg ble om mulig enda mer interessert i hvordan vi kan argumentere for at utdanningen vår gir oss en egenartet kompetanse. Jeg ønsker en utdanning som er forskende og som utgjør en forskjell. Jeg ønsker gjennom jobben å være med og løse problemer; lokale, nasjonale og globale. Det å allerede som student være med og kunne forme sin egen fremtid er en unik mulighet.

– Hva får du faglig ut av vervet?
– Vervet har lært meg mye. Jeg har vært engasjert i både det nasjonale studentstyret og lokalforeningen, og innblikkene i bransjen og hva som rører seg på den lokale arkitekturscenen har til tider vært like lærerike som skolen. Det har vært med og dannet et oversiktsbilde som jeg har satt egne prosjekter og egen utdanning i kontekst av, og som på mange måter har konkretisert yrket. Slik har det vært lettere og jobbe opp mot og mot noe.

– Hva ønsker du å arbeide med?
– Jeg har vel alltid sagt at jeg ikke går på arkitektur for å nødvendigvis bli arkitekt, men fordi at det er en utdanning som gir deg et stort og velrundet kompetansefelt. Noe som jeg kunne tenkt meg å bruke til å skrive; om både arkitektur, design, og interiør, samt andre felt. Jeg har studert kunsthistorie og jobber nå på galleriet K-U-K i Trondheim, så kunstopplevelser og konsekvensene av dem er viktige for meg. Jeg har også tidligere studert, og er fortsatt interessert i, bioteknologi. Det å kombinere estetiske opplevelser med dette fagområdet, for eksempel i en diplomoppgave, synes jeg hadde vært veldig spennende. Nye reiser og opplevelser gir meg veldig mye, og arkitektur får deg til å verdsette nye omgivelser enda mer.