Arkitektenes hus

Vi leier ut lokaler i Josefines gate til selskaper, kurs og seminarer.

Om lokalene

Lokalene er ikke tilgjengelige for utleie fram til november 2022. Vi vil ta imot nye henvendelser om leie av lokaler til selskaper, kurs og seminarer fra oktober.

Josefines gate 32/34 består av to flotte bygninger i nyrenessansestil som huser flere arkitekt- og designorganisasjoner.

Vi leier ut til møter, kurs og seminarer. Lokalene er velegnet til selskap, bryllup og andre markeringer.

Lokalene består av stor sal på 130 kvm og tilhørende mindre sal på 42 kvm. I tillegg er det en kjellerstue i underetasjen.
Vi har et lite kjøkken med kjøl/frys, kaffetrakter/kanner, hybelkomfyr og oppvaskmaskin. Øvrig utstyr må man besørge selv.

Vi gjør oppmerksom på at lokalene i dag er lite egnet til funksjonshemmede. Toaletter og garderobe ligger i kjelleretasje uten heis.
Medlemmer av Norske arkitekters landsforbund leier til rabatterte priser.

Lokalene ligger på to plan med to sammenhengende saler og foajé i 1. etasje samt kjellerstue, tekjøkken, garderober og toaletter i underetasjen.

Lokalene er utstyrt med 150 stoler og cirka 30 bord á 70x 120 cm.

Lars Olav Jahre i Saja Eiendom. Telefon: 958 01 112

 

Disse organisasjonene holder til i Arkitektenes hus:

  • Norske arkitekters landsforbund (NAL) med tidsskriftene Arkitektnytt og Arkitektur N
  • Oslo arkitektforening (OAF)
  • Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL)
  • Norske landskapsarkitekters forening (NLA)
  • Arkitektenes hus (driftsselskap)
  • Arkitektenes fagforbund (AFAG)

Skal du bygge hus, hytte eller tilbygg? Arkitektenes rådgivningstjeneste ART tilbyr gratis rådgivning.

Oslo Arkitektforening tilbyr gratis rådgivning på torsdager mellom kl. 17.00 og 19.00 i Arkitektenes Hus, Josefines gate 34. Det er ikke tilbud i påske- og vinterferieukene.

Gå til nettbasert timebestilling. NB! Tilbudet er stengt høsten 2021 men vi håper å starte opp så rask som mulig neste år.

Det er dessverre ikke mulig å reservere tid pr epost eller telefon, og spørsmål til rådgivningstjenesten besvares kun ved personlig fremmøte i rådgivningstiden som altså er hver torsdag foruten ferier og helligdager.

For best mulig rådgivning ta med: situasjonsplan, reguleringsbestemmelser, tegninger i målestokk og eventuelt gjerne fotografier.

Rådgivningen er rettet mot privatpersoner med planer om å bygge hus, utvidelser, rehabilitering eller lignende. Her kan man be om råd om alt innenfor arkitektens fagområde. Sivilarkitekter gir gratis veiledning en halv time til hver besøkende.

Arkitektenes rådgivningstjeneste har vært i drift siden 1979, da en gruppe arkitekter tok initiativ til å danne et forum for fri arkitekthjelp. Hensikten med tjenesten er blant annet å gi hjelp og belyse ethvert problem av arkitektonisk, teknisk, administrativ eller økonomisk karakter og øke forståelsen for arkitektoniske kvaliteter. Arkitektene som gir råd er alle sivilarkitekter MNAL og medlemmer av Oslo arkitektforening med relevant erfaring som arkitekt.

Mandager fra kl. 19.00-21.00. Vi starter presis kl 19,- dørene åpnes kl. 18.30

Et åpent tilbud du selv velger å bruke, når du har behov, tid og mulighet. Du tar med deg selvvalgt utstyr: Tegneblokk, blyant, kull, fettstifter, tusj, akvarell, eller en kombinasjon av det meste.

Pris kr 80 pr tegnetreff. Ingen påmeldingsavgift. Eventuelt klippekort m 11 klipp til kr 750 som gir en pris på kr. 68 per gang. Husk kontanter.

Croquistegning i Arkitektenes hus er åpent for alle som vil vedlikeholde og utvikle sin tegnestrek uten korreksjon, veiledning og vurdering.

Vårsemesteret: fra uke to i et nytt år til midten av juni. Åpent i vinterferien. Stengt i påskeuke, jul og sommerferien og helligdager/offentlige fridager,

Tangopraxis har gleden av å arrangere ukentlige dansekvelder med Argentinsk tango for dansere som minimum har gått nybegynnerkurs.

For mer informasjon se: www.tangopraxis.com