Folk
Publisert 18. mars 25
Av: Annicken Vargel

Engasjerte medlemmer: Katinka Thormodsrud

– Fremtiden føles fremdeles ganske uklar, og nettopp derfor er det viktig å ta del i de pågående samtalene om både utdanning og arbeidsliv, sier Katinka Thormodsrud, representant fra BAS i NALs studentstyre.

Publisert 18.03.2025
Av: Annicken Vargel
Katinka Tormodsrud, BAS Foto: Mads Reis
Katinka Tormodsrud, BAS Foto: Mads Reis

Hvorfor har du valgt å engasjere deg i NAL?
– Da jeg begynte i 2. klasse på BAS, bestemte jeg meg for å engasjere meg i NAL. Etter et år som medlem kjente jeg på et ønske om å bidra aktivt selv. Som fersk student hadde jeg verken noe nettverk eller særlig innsikt i hvordan bransjen egentlig fungerer, og jeg så vervet som en perfekt mulighet til å bli en del av et større fellesskap og få et innblikk i NALs arbeid fra innsiden. I tillegg kjenner nok både jeg – og mange av mine medstudenter – på at arbeidslivet vi en dag skal ut i, er i stor endring. Fremtiden føles fremdeles ganske uklar, og nettopp derfor er det viktig å ta del i de pågående samtalene om både utdanning og arbeidsliv. Det føles meningsfullt å være med på å påvirke retningen bransjen tar videre.

Hva får du faglig ut av vervet?
– For meg er det viktigste utbyttet å bli kjent med studentene på tvers av skolene. Selv om vi kommer fra ulike institusjoner, har vi mange av de samme kampsakene og utfordringene – noe som fører til gode diskusjoner rundt bordet når vi møtes. I tillegg har jeg fått verdifull erfaring som talsperson for skolen min. Jeg har lært mye om organisasjonsarbeid, alt fra å rekruttere studentmedlemmer til å planlegge større arrangementer. Ikke minst har jeg blitt langt mer komfortabel med å ta telefoner – noe jeg ikke kunne skryte av for et par år siden...

Hva ønsker du å arbeide med?
– Som student har jeg prøvd å ha et åpent sinn, og jeg har forsøkt å utforske ulike tilnærminger til arkitekturen gjennom prosjektene jeg har jobbet med. Det jeg trives best med så langt, er prosjekter der arkitektur møter mennesker – spesielt med innen sosial bærekraft og byutvikling. Fritid er kanskje en mangelvare om dagen, men jeg liker å bruke tiden min på relevante prosjekter, særlig når jeg kjenner at de gir meg noe tilbake. Av og til går det kanskje litt utover det jeg egentlig skulle ha gjort på skolen, men noen ting er bare verdt det! Det siste året har jeg, sammen med tre av mine medstudenter, samarbeidet med den brukerstyrte organisasjonen «Huset Bergen» for å iverksette byggingen av en dagsturhytte for rusmiddelbrukere. Foreløpig har vi samlet inn en god del av potten, og prosjektet skal etter planen realiseres gjennom kurset «Klimakammer» nå til sommeren. Det er gøy å se at vi som studenter faktisk kan ha en reell gjennomslagskraft!

PS: Jeg anbefaler alle å følge prosjektet @camp_gullfjellet på Instagram!